jún
3

Számos módszer létezik, amellyel el lehet sajátítani egy vagy több nyelvet. Domján András agykontroll-oktatót kérdeztük a Telepátia Nyelviskolában használt élménytanulás módszerének szakmai hátteréről.

- András, számodra az agykontroll, a pozitív gondolkodás édesapád, dr. Domján László (orvoskandidátus, agykontroll-oktató) által adott volt. Akik alapvetően nem így gondolkodnak, hogyan tudnak átváltani?

D.A.: Sajnos majdnem minden ember eljut odáig, amikor akkora pofont kap az élettől, hogy a mélybe zuhan. Ez a mélység azonban eljuttatja a motivációhoz, egy új út kereséséhez. Hiszen logikus: ha mindent úgy csinál, ahogy addig, az ugyanoda vezet.

Domján András.jpg

- Az idegen nyelvek esetében is hasonló a helyzet: a kudarcok után sokan keresnek új módszert. Felmerül az agykontrollal szabályozott, alfaállapotban történő tanulás. Ez működhet?

D.A.: Igen. Az emberek tudatos gondolkodása kb. 2000 bit/sec, míg a tudatalattink 400 milliárd bit/sec sebességgel dolgozza fel az információt. Az ellazult, ún. alfaállapotban sokkal befogadóbbak vagyunk, s a látottakat, hallottakat tudatosan és tudat alatt is tároljuk, így gyorsabban és hatékonyabban sajátíthatunk el egy vagy több nyelvet. Ráadásul a Telepátia Nyelviskolában van olyan szakember is, aki segítséget nyújt az alfaállapot elérésében, így minden feltétel adott, hogy a tanulás eredményes legyen.

- Mindenki le tud menni alfába?

D.A.: Nem. Van egy ember, aki nem tud. Akinek nincs agya, vagy soha nem aludt egy percet sem.

- Ilyen ember nincs.

D.A.: Igen, pontosan erről van szó. Ez egy természetes állapota az agynak. Minden este, minden reggel átmész az alfa állapoton. Amikor lefekszel aludni, kezdesz elszenderedni, de még hallod, hogy a szomszéd szobában szól a tévé, az alfa állapot. Amikor felébredsz reggel, még nem vagy teljesen éber, de már tudod, hogy fel kell kelni, csak kicsit kókadt vagy, szintén alfa állapot.

- A Telepátia Nyelviskolában a stúdió óra után egyből következik a tanári óra, azonnal aktiválják a tudatalattiba és a tudatos elmébe bevitt tudást. Ez rendben van így?

D.A.: Igen, fontos a stúdió órák után azonnal aktiválni a tananyagot az agyunkban, hiszen a tudatos információ így még jobban meg tudja erősíteni a tudatalattiba épültet. Hagyhatnánk ülepedni, de ha idő telik el, nehezebb előhozni.

- Mennyire maradandó az a tudás, amit ilyen gyorsan lehet megszerezni?

D.A.: A tudatalattit egy végtelenített magnószalaghoz tudnám hasonlítani, ami mindent felvesz és rögzít. Érzelmi alapon tárol, ezért az élménytanulás során megszerzett tudás az alfa állapotnak köszönhetően elmélyült, hosszú távon is megmaradó, használható lesz. A nyelvtanulás maradandóságának van még két fontos eleme, ami már nem a nyelviskolán múlik, hanem a tanulón: a motiváltság és a nyelv használata. Én egy brazil lányt vettem feleségül. Megismerkedésünk után 3 hónappal már viszonylag folyékonyan beszéltem portugálul. Mert nagyon akartam.

- Mit tehet az, aki már túl van a lánykérésen? :)

D.A.: Ha szórakoztató, érdekes módon szeretne nyelvet tanulni úgy, hogy ráadásul sok minden mást is elsajátíthat közben - például ellazulni -, akkor én a Telepátia Nyelviskolát ajánlom!

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenytanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr95341672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása