jún
19

Érthető, ha nem szeretnél kiadni több tízezer forintot egy profi szótárra. Ha átlagos nyelvhasználó vagy, az internet korában nincs is rá szükséged. Megtaláltuk a három legjobb online szótárt, amelyet ingyenesen használhatsz, s tökéletesen megfelel az igényeidnek.

online szótár.jpg

Dictzone.com

Ezt a szuper szótárt magyarról idegen nyelvre és fordítva is használhatod, de az is működik, ha az egyik idegen nyelvről egy másikra szeretnél fordítani. Ráadás, hogy a szó kiejtését is meghallgathatod!

Nyelvek: magyar, angol, német, lovári nyelv, görög, japán, francia, latin, olasz, orosz, román, spanyol, svéd, szlovák és török

Sztaki szótár

Nem csak szavakat, hanem kifejezéseket is találtok ebben a szótárban, s meg is hallgathatjátok őket. Pár kattintással pedig új jelentést is hozzáadhattok egy szóhoz, amit persze a végleges kikerülés előtt a Sztaki munkatársai ellenőriznek.

Nyelvek: magyar, angol, német, francia, olasz, lengyel, bolgár és holland

Onlineszotar.com

Ez a program csak egyszerű szavak lefordítására képes magyarról idegen nyelvre és vissza, de a találatoknál türelmes kereséssel a gyakori szóösszetételekre is rábukkanhatsz. A felismerés miatt fontos, hogy az ige szótári vagy főnévi igenévi alakját írd be!

Nyelvek: magyar, angol, német, francia, olasz, szerb, román és szlovák

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenytanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr845368486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása