júl
15

Megvizsgáltuk a legnépszerűbb nyelvvizsga-típusokat aszerint, hogy lehet-e szótárt használni közben vagy sem. Itt az eredmény!

dictionary.jpg

ITK-Origó (közismertebb nevén Rigó utcai)

Ha alapfokú, azaz B1-es szintű nyelvvizsgára jelentkeztél, minden feladathoz használhatod a szótárt. A közép- és felsőfokú (B2, C1) vizsgákon viszont egyedül kell boldogulnotok a 30 perces nyelvismereti teszt alatt.

ECL

Szinttől függetlenül kizárólag az „írásbeli kommunikáció” vizsgarésznél használható egy- vagy kétnyelvű szótár, az olvasott és hallott szöveg értésénél, valamint a beszédkészségnél azonban nem.

TELC

Semmilyen szótárt nem használsz ezen az egynyelvű vizsgán. Segítség nélkül kell tehát megoldanod a szövegértési tesztet, a nyelvtani és lexikai feladatsort, s végül írni egy levelet.

Euroexam

Bármilyen szintű nyelvvizsga bármelyik feladatához használhatsz szótárt, legyen az olvasott szövegértés, hallott szöveg értése, íráskészség vagy beszédkészség.

BME

Minden feladathoz használhatsz szótárt, az írásbeli és a szóbeli részekhez is.

BGF

Használhatsz szótárt, de csak az írásbeli vizsga íráskészség részének megoldásában, illetve ha felsőfokra jelentkeztél, a magyar szöveg tömörítése célnyelven részben is. Az olvasott és hallás utáni szövegértéshez, a nyelvismereti teszthez és a szóbeli nyelvvizsgához nincs mankó.

TOEFL

Kizárólag az olvasott szövegértéshez nem használhatod a szótárt, a nyelvtani tesztet, a hallás utáni szövegértést és a fogalmazást viszont megoldhatod ezzel a segítséggel.

City & Guilds

Bármilyen szinten, bármilyen feladathoz használhatod a szótárt.

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenytanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr625406147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása