júl
25

Találtunk egy szuper weboldalt, ahol közel 100 nyelv szavainak kiejtését gyakorolhatod.

forvo.JPG

A Forvo.com-on rákereshetsz szavakra, nyelvekre, sőt kategóriákra is, rövid regisztráció után pedig te is közreműködhetsz a szerkesztésben: feltölthetsz rövid hanganyagokat, amivel másoknak is megkönnyíted a tanulást.

A szavakat témák szerint is szűrheted. Gyakran választott kategória az ember, az orvostudomány, a gasztronómia, a zene és az ünnepnapok. De népszerűségi sorrendbe is állíthatod a szavakat. Ha egy-egy témakörben szeretnéd bővíteni a tudásodat, kitűnő lehetőség, bár szótárra mindenképpen szükséged lesz hozzá, mert a magyar jelentést nem mutatja a program, csak a kiejtésben segít.

Az angol, a német, az orosz, a portugál és a tatár nyelvhez több mint 100.000 szó tartozik, de több mint 50.000-ret találsz franciául, spanyolul, olaszul és arabul. Ha ennél egzotikusabb nyelvekre vágysz, akkor sem kell elkeseredned, hiszen 10.000 szót találsz csehül, kínaiul, svédül, japánul, hindiül, ukránul és kantoniul.

Ez azonban még mindig nem minden, rengeteg más nyelvet is megtalálsz az oldalon, és minden nap kiválasztják a „nap nyelvét” is.

Kattanj rá ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenytanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr395427181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása