aug
2

Egy friss felmérésből kiderült, hogy a brit diákok alig beszélnek idegen nyelveket.

students.jpg

A kutatók 14 országban végeztek felmérést arról, hogy a tizenévesek milyen szinten beszélik az első idegen nyelvüket. Nagy-Britanniában 1400 tanuló vett részt a vizsgálaton, melyen a francia nyelvi készségeikre voltak kíváncsiak.

A felmérésnek szomorú eredménye lett: tízből kilenc diák csupán a legegyszerűbb kifejezéseket és szavakat érti. Mindössze 11 százalékuk tud franciául írni, a szövegértés során pedig csak 9,2 százalékuk került a legfelső kategóriába. Ezzel a teljesítménnyel a brit diákok lettek a legrosszabbak a kutatásban, a legjobbak pedig a svédek, a máltaiak és a hollandok.

A brit vezetés azonnal reagált az eredményekre: 2014-től már a gyerekek hétéves korától kötelező lesz a nyelvoktatás az iskolában. Ez nagy fejlődés a mostani rendszerhez képest, hiszen jelenleg az oktatási intézmények 30 százalékában nem biztosítják a rendszeres nyelvórákat a tanulóknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenytanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr435435522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása