okt
1

Már ezen a blogon is olvashattál róla, hogy a jövőben az alapfokúnál (A1-es) is könnyebb nyelvvizsgát, A2-es szintűt is lehet tenni. Felmerül azonban a kérdés, hogy mire lesz ez jó?

nyelvtanulós.jpg

Az egyetemeken és a főiskolákon a diplomához jelenleg B2-es szintű, azaz középfokú nyelvvizsgát kell tenni. Mivel az A2-es még az alapfokú nyelvvizsgánál is könnyebb, valószínűleg a diplomádat nem tudod kiváltani vele. Ezt inkább a szakiskolásoknak szánják. Esetükben azt mérik, hogy megvan-e az egyszerű kommunikációhoz szükséges idegennyelv-ismeretük. A2-es nyelvtudással a nyelvhasználó még nem tud folyamatosan részt venni a társalgásban, de egy minimális alaptudással már rendelkezik.

Akik abban reménykednek, hogy a diplomát is meg tudják szerezni nyelvvizsga nélkül, ne csüggedjenek, mert az új felsőoktatási stratégia alapján könnyen lehet, hogy bizonyos szakokon, amelyeken másodlagos az idegennyelv-tudás, megszüntetik a nyelvvizsga-kötelezettséget.

De ne feledd, a mai világban az érvényesüléshez már elengedhetetlen legalább egy nyelv alapszintű tudása. A Telepátia Nyelviskola élménytanulásával mindenki számára gyerekjáték a tanulás.

Kattints a linkre, s jelentkezz már ma egy próbaórára!

www.telepatianyelviskola.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenytanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr145546693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása