okt
5

Ha minél hatékonyabban szeretnél nyelvet tanulni, vesd be a következő tippjeinket!

nyelvtanulásdi.jpg

1. Minél többször, annál jobb!

Az agyad úgy tanul a leghatékonyabban, ha minél többször ismételsz. Ezért jobb a nyelvet inkább sokszor rövidebb ideig tanulni, mint egyszer leülni hosszabb időre. Iktass be minimum napi négyszer 5 perc nyelvtanulást az életedbe, ez a siker titka!

2. Tanulj szövegkörnyezetben!

Nem lesz túl eredményes a tanulás, ha az új szavakat egyesével akarod megjegyezni. A nyelveket inkább szövegkörnyezetben érdemes tanulni. Tanulj mindig összefüggésekben, a mondattal együtt jegyezd fel a szavakat!

3. Gyakorolj többféle módon!

Alkalmazz mindig más tanulási módot, hogy mind a négy nyelvi készséget gyakorold: a beszédet, az írást, az olvasást és a hallást. Tanórán kívül beszélgess, ahol csak lehetőséged adódik rá (az utcán, az interneten chat oldalakon, stb.), hallgasd a kapott hanganyagokat, olvass idegen nyelvű újságokat, nézz tévét, s végül írj naplót az adott nyelven vagy keress egy levelezőpartnert!

4. Használd az érzékszerveidet!

Ha a legtöbb érzékszervedet bevonod a tanulásba, az agyadban többrétegű kapcsolatokat hozol létre, így könnyebb lesz előhívni az új szavakat is. Mikor tanulsz, legalább két érzékszerved dolgoztasd meg. Például amikor szavakat tanulsz (szövegkörnyezetben), ne csak olvasd a szöveget, hanem hangosan is mondd ki!

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenytanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr225546863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása