okt
27

A nyelvtanulás legnehezebb részének a legtöbben a beszédet tartják. Sokan félnek tőle, félnek attól, hogy hibáznak. Pedig aki beszél, az sokszor hibázik. Gondoljunk csak bele: még a saját anyanyelvünkben is előfordul, hogy nyelvtani hibákat vétünk. Miért lenne ez másként egy idegen nyelven?

think speak.jpg

Ha arra vársz, hogy egyszer végre eljutsz egy pontra, amikor már egészen biztosan nem fogsz hibázni, és csak akkor fogsz megszólalni, nagyon sokáig kell várnod az első beszélgetésre. Sokkal jobban jársz, ha gyakorolsz, gyakorolsz és gyakorolsz. Mi lehet a legrosszabb, ami történhet? Rosszul mondod a mondatot, ezért újra kell kezdened. Ez egyáltalán nem ciki, gondolj bele, hogy az anyanyelveden is hányszor ki kell javítanod magad. De nem csak neked, még a tévében, a legnagyobb műsorvezetők is hibáznak olykor.

Ne feledd, hogy a beszélgetőpartnered pedig mindig rád kíváncsi, arra, hogy mit szeretnél mondani, és nem a nyelvtani hibáid érdeklik. Szedd hát össze a bátorságod, és merj megszólalni!

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenytanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr745601984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása