nov
27

Úgy érzed, hogy amit megtanulsz, azt túl gyorsan el is felejted? Szeretnéd fejleszteni a memóriádat? Ezt memóriajavító gyakorlatokkal is megteheted, s követhetsz ennek megfelelő étrendet is.

apple.jpg

Memóriajavító gyakorlatok

A tanuláshoz és az emlékezéshez egyformán szükség van a két agyfélteke összekapcsolt állapotára. A két agyfélteke összekapcsolására alkalmas gyakorlat a váltott orrlyukú légzés. (Egyik orrlyukon beszívjuk a levegőt, a másikon kifújjuk, és ezt háromszor ismételjük, majd elvégezzük fordítva is.) A memória fokozását segíti még az összes koncentrációnövelő gyakorlat, köztük például a központi és az irányító meridián aktiválása. Így történhet: két ujjal dörzsöljük az alsó ajak alatti területet és a szeméremcsontot, majd a felső ajak feletti területet és a farcsontot egyszerre.

Memóriafejlesztő ételek

A memória javításához lúgosító étrendre van szükség, mivel az idegrendszer helyes működéséhez elengedhetetlen a megfelelő sav-bázis egyensúly. Érdemes növelni a nyers gyümölcsök, zöldségek és hántolatlan gabonafélék fogyasztását. Az emlékezést javítja a B1-vitamin (dió, gesztenye), a folsav (répa, zöld levelek), a kolin (búzacsíra, lecitin) és a mangán (zöld levelek, borsó). A magas vérnyomás miatt romló emlékezet esetében a só csökkentése a vérnyomáson kívül a memóriára is jó hatással van. Ugyanakkor a legtöbb nyugtató és szorongást oldó gyógyszer rontja a memóriát. A gyógynövények közül a korpafű és a ginkgo biloba teája ajánlott. A bazsalikom, a kardamom, a majoránna és a szegfűszeg illóolaja is segíti az emlékezetet.

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenytanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr845631417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása