dec
7

Küzd le a stresszt, ne hagyd, hogy rontsa az eredményeidet! Hogyan? Megmutatjuk!

stressz.jpg

Úgy érzed, összecsapnak a hullámok a fejed fölött, folyamatos rohanásban vagy az idővel, nem olyan eredményeket érsz el a vizsgán, mint szeretnél? Már aludni sem tudsz nyugodtan, álmatlanul forgolódsz, pedig most igazán nagy szükséged lenne a pihenésre? Ne aggódj, ez sajnos a vizsga stressz, és gyakoribb, mint hinnéd.

Ha diák vagy, jól tudod, milyen feszült tud lenni egy vizsgaidőszak. Ez a nagyfokú stressz viszont az egész szervezetedet megterheli. Pedig néhány figyelmességgel már rengeteget tehetsz ellene!

•    Teremts nyugodt tanulósarkot magadnak, ahol alaposan bele tudsz mélyedni a tananyagba, és nem zavar meg senki. Ha kell, tegyél ki egy „kérem, ne zavarjanak” táblát az ajtódra.
•    Jól oszd be az idődet, mindig jelöld ki az aznapi tanulnivalót. Így nem futsz ki az időből, mert az agyadat ráállítod a meghatározott tempóra, és láss csodát, menni fog!
•    Szükséged van B- és C-vitaminra illetve magnéziumra. Ezeket leginkább vitaminkészítmények formájában tudod a kellő mennyiségben biztosítani.
•    Figyelj az egészséges táplálkozásra, sok gyümölcsöt és zöldséget egyél, és kerüld a nehéz ételeket, más téren nagyobb szükség van most az energiáidra.
•    Hanyagold a cukrot és az energiaitalokat, nem ettől fogsz felpörögni.
•    Kávé helyett készíts a szokásosnál erősebb zöld vagy fekete teát, abban ugyanannyi a koffein, de tovább fejti ki hatását.
•    Illóolajok közül nagyon jól segíti a koncentrálást a rozmaring, eukaliptusz, és nyugodt álmaid lesznek, ha a párnádra kevés levendulaolajat cseppentesz.

Ha megfogadod ezeket a tanácsokat, nyugodtan, odafigyelve, koncentráltan tudsz majd vizsgázni! Ugye te is ezt szeretnéd?

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenytanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr335676652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása