dec
17

Folyton kapkodsz, és sosincs elég időd a tanulnivalókra és a rengeteg teendődre? Megmutatjuk, hogyan szelídítsd meg az időt, hogy mindig mindenre jusson belőle!

time.jpg

Készíts feladatlistát, amire minden elvégzendő feladatot felírsz! Jelöld azt is, hogy a teendőid mennyire fontosak és sürgősek. 

Fontosnak számít az, amit mindenképpen meg kell csinálnod, és ezen belül is lehet olyan, amit egyszerűen muszáj elvégezned. A sürgős jelzést olyan feladat kaphat, amire szoros határidőd van, sulisoknak például ha egy adott napon dolgozatírásra készülsz, felelés várható, stb. 

Szánj több időt mindenre, mint szoktál! Lehet, hogy ez a nyitja, hogy be tudd fejezni a feladataidat, és nem fogsz kapkodni és idegeskedni amiatt, hogy már megint csúszol a határidőkkel! 

Jutalmazd magad! Legyen olyan feladat is a listádon, ami szórakoztat, kikapcsol, örömet okoz. Így jobban fogsz igyekezni a többi teendőddel, hogy erre is jusson időd. Ez lehet 10 perc zenehallgatás, futás vagy éppen beszélgetés a legjobb barátoddal, a lényege, hogy egy kicsit ki tudj kapcsolódni.

Amit elvégeztél, azt pipáld ki! Egyszerű módszer, de nagyon hatásos, mert így még jobban látod magad előtt a munkád eredményét. 

A listádon hátralévő feladatok folyamatosan szem előtt vannak, és tudod, hogy még meg kell oldanod. Így tudat alatt is jobban fogsz sietni velük, mert tudod, hogy különben elúszol. És ha már ilyen profin menedzseled a teendőidet, azt már te sem akarod, ugye?

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenytanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr135696063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása