nov
19

Nemcsak azért érdemes mozogni, hogy megszabaduljunk a túlsúlyunktól, esetleg megelőzzük annak kialakulását. A legújabb kutatások szerint azon diákok tanulmányi eredménye is sokkal jobb, akiknek jobb az állóképességük!

sport.jpg

A Kalifornia egyetemen a diákok edzettségi szintjét és tanulmányi eredményét hozták összefüggésbe. Azt vették a kutatás alapjául, hogy egy mérföldet (1,6 km) mennyi idő alatt képesek lefutni vagy legyalogolni. Az eredmény nem meglepő: a tanulmányi tesztek eredménye átlagban egy pontnál többet esett minden többlet perccel, amire a diáknak szüksége volt a távolság megtételéhez. Így igaz a mondás, ép testben, ép lélek!

A vizsgálatot 749 ötödikes, 761 hetedikes és 479 kilencediket gyereken végezték el. 32%-uk túlsúlyos volt, 28%-uk pedig kövér. 15 perc állt rendelkezésükre az állóképességi próba esetén. A fiúk átlagban 10 perc alatt teljesítettek, a lányoknak kb. 11 percre volt szükségük.

A végeredmény azt mutatta, hogy a vizsgált gyermekek majdnem kétharmada (65 százaléka) az adott életkorra és nemre vonatkozó feltételezett állóképességi szint alatt maradt. Akiknek jobb volt az edzettségi szintjük, jobban teljesítettek a teszteken is. Nem változott sokat akkor sem az eredmény, amikor a kutatásban résztvevő diákok életkorát, nemét vagy gazdasági hátterét vették figyelembe. Minden esetben alacsonyabbak voltak az elhízott vagy túlsúlyos diákok átlagos testpontszámai, mint a normál testsúlyúaké.

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenytanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr155631370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása