nov
15

Mindent meg szeretnél tenni annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozd ki magadból? A maximális összpontosítást étkezéssel is biztosíthatod, lássuk, hogy milyen ételekből kell többet fogyasztanod!

bogyó.jpg

Lazac

A lazac gazdag omega-3-zsírsavban, dokozahexaénsavban (DHA) és eikozapentaénsavban (EPA) is. Ezek együttesen nagyon fontosak az agy megfelelő működéséhez. Más, zsíros húsú halakban is megtalálhatod ezeket az esszenciális zsírsavakat, ha nem szereted a lazacot, fogyaszd ezeket is nyugodtan! Akár friss, akár fagyasztott, de még konzerv formában is alkalmasak arra, hogy felturbózd az agyadat.

Babfélék

Joker ételek, hiszen dúskálnak a fehérjében, a vitaminokban, rostokban, ásványi anyagokban, összetett szénhidrátokban és omega-3-zsírsavakban. Segítenek a koncentrációban, fogyassz belőlük minél többet!

Teljes kiőrlésű gabonafélék

A temérdek rost, amely megtalálható a teljes kiőrlésű gabonákban, segíti a szervezetedet a vércukorszinted fenntartásában. Érdemes a napot ezért zabpehellyel, müzlivel vagy teljes kiőrlésű kenyérrel kezdened. Nem csak azért jó, mert később éhezel meg újra, hanem mert az agyad is folyamatosan megkapja az üzemanyag-adagját.

Mogyoróvaj

Rengeteg E-vitamin és B1-vitamin található meg a mogyoróban, amely abban segít az agynak, hogy könnyebben felhasználja a glükózt, azaz azt segíti elő, hogy ne maradjon energia nélkül. Hazánkban főként édes mogyorókrémet lehet vásárolni, amelyek sajnos sokkal több cukrot, mint egészséges mogyorót tartalmaznak, de nagyobb áruházakban sós változatban is lehet kapni. Azt mindenképpen ellenőrizd, hogy génmódosított összetevőt ne tartalmazzon! De mehetsz biztosra is, s elkészítheted házilag!

Bogyós gyümölcsök

Antioxidánsban gazdagok az olyan gyümölcsök, mint a málna, a szeder, az áfonya vagy ez eper, s nagyon jól táplálják az agyat. Alapszabály, hogy minél intenzívebb a színűk, a tápanyag és antioxidáns tartalmuk viszont annál magasabb! A kisebb magok omega-3 zsírsavat is tartalmaznak, így duplán kedvezők számunkra.

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenytanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr235631364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása