nov
23

Folyamatos hajsza az életed, úgy érzed, hogy sosem fogod már utolérni magad? Összecsaptak a fejed felett a hullámok, állandóan elkésel, lemaradsz fontos dolgokról? Akkor bizony szervezési problémákkal küzdesz, s biztosan a halogatás sem áll távol tőled. Itt az ideje változtatni! Irányítsd te a saját életedet!

tinitani.jpg

Hány órát tanulsz naponta?

A legújabb felmérések alapján hetente 45 órát kellene tanulással tölteni. Ez kb. ugyanannyi, mint amennyit a felnőttek dolgoznak egy héten. Mivel neked az iskola most a munkahelyed, s a tanulás a munkád, illendő neked is ennyi időt szánni a feladataidra.

Mire megy el az idő?

Kismillió dolog vonja el a figyelmedet a tanulástól, ugye? Chatelés, Facebook, Twitter, MSN, stb… Állíts össze egy listát, hogy melyek a leginkább időrabló dolgok az életedben. Ezekre a pótcselekvésekre fordítsd a lehető legkevesebb időt naponta.

Tervezd meg a napjaidat!

Fogj egy határidőnaplót, s tervezd meg a napokat. Ehhez az ütemtervhez tartsd magad, s meglátod, hamarosan nem fogsz kicsúszni a megszabott időkeretből. Napi lebontást is készíthetsz, sorakoztasd fel a teendőidet, s pipálj ki mindent, amivel elkészültél. Jó érzés lesz látni a sok kis pipát a nap végén.

Mondj nemet!

Ha olyan feladat elvégzésre kérnek, amihez nincs se kedved, se kapacitásod, nyugodtan mondj nemet! Elsősorban a saját dolgaiddal kell haladnod, nem másokéval.

Mikor vagy energikusabb?

Te vagy az éjjeli bagoly, vagy inkább a hajnali pacsirta? Figyeld meg, hogy melyik napszakban megy jobban a tanulás, s időzítsd akkorra.

A jó alvás fontos

Az átlagos tinédzsernek naponta 8 órát kell aludnia ahhoz, hogy frissen és kipihenten ébredjen. Csak úgy lehetsz nyugodtabb, akkor tudsz jobban koncentrálni, jobban teljesíteni, ha erre szánsz elég időt.

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenytanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr705631400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása