sze
3

Az ec.europa.eu/translatores weboldalon regisztrálhatnak a középiskolák a Juvenes Translatores fordítóversenyre, amelyet az Európai Unió rendez.

translatores juvenes.JPG

Az online jelentkezési űrlapot – amely az EU valamennyi hivatalos nyelvén elérhető -  október 20-ig kell kitölteni, maga a verseny november 28-án lesz. Ugyanabban az időpontban akár 760-nál is több kiválasztott iskolában mérethetik meg magukat a diákok, akik 1996-van születtek.

Iskolánként 2-5 nebuló vehet részt a versengésben, nekik egy oldal terjedelmű szöveget kell lefordítaniuk tetszés szerint az EU 24 hivatalos nyelvének bármelyikéről bármelyére. Összesen 552 nyelvkombinációra van lehetőség, a választék igen nagy.

A lefordítandó szövegek az uniós polgárságra, főként annak az előnyeire fókuszálnak. A téma a 2013-as évhez kapcsolódik, amely a polgárok európai éve. Az elkészült feladatokat az Európa Bizottság fordítói fogják pontozni, akik minden országban kiválasztanak egy győztest. A legjobbak 2014 áprilisában, Brüsszelben vehetik át jól megérdemelt díjukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenytanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr715494239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása