máj
28

Ősztől komoly változások jönnek az oktatásban a Köznevelésért Felelős Államtitkárság bejelentése szerint. A portálokon keringő hírek igaznak bizonyultak: a tanév elejétől a testnevelésórák és más szabadidős tevékenységek keretébe kell beépíteni a meditációs gyakorlatokat.

kids.jpg

Foci helyett relaxáció

Külön tantárgyként tehát nem kötelező, az iskola döntésétől függ, hogy heti két alkalommal szabadon választható relaxációs foglalkozást tart, vagy a testnevelés órák idejéből faragnak le, hogy a diákok megtanulhassák könnyedén elérni az alfa állapotot.

Az új intézkedések célja, hogy a diákok jobban tudjanak koncentrálni, terhelhetőbbek legyenek, s kevesebbet stresszeljenek. Akár egyetlen szó kiválthassa belőlük a nyugalmi állapotot, a lassabb szívdobogást.

Középiskolában oldják a stresszt

Korosztályonként más és más technikát vetnek majd be. Az alsó tagozatos kicsik játékos formában, mozgással, mesével tanulják meg a relaxáció alapgyakorlatait: az ellazulást, az önkontrollt. A felsősök már komolyabban is elmerülnek a témában: megismerkedhetnek a relaxáció különböző formáival, például a feszültség szabályozásával. A középiskolások esetében pedig a stresszoldó gyakorlatokra fektetik a hangsúlyt, hogy öntudatosabb, erősebb, céltudatosabb felnőttek lehessenek belőlük.

Elgondolkodtató a kérdés: érdemes lecsípni azt a 10 percet a testnevelés órai fociból, s meditációra cserélni a gyermekünk jövője érdekében?

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenytanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr565330190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása