aug
28

Az Európai Bizottság 32 országban végzett felmérést az Európai Unió 27 tagállama, valamint Horvátország, Törökország, Liechtenstein, Norvégia és Izland részvételével. Kiderült, hogy az államok közül szinte mindegyikben az angol lett a legnépszerűbb, legszélesebb körben oktatott idegen nyelv.

nyelvtanulás.jpg

Az általános iskolák felső tagozatán és a középfokú oktatásban résztvevő angolt tanuló diákok aránya több mint 90%. A maradék pár százalék nagyjából egyenletesen oszlik el francia, spanyol, német és orosz nyelvre.

A vizsgálatból az is kiderült, hogy Európában a gyerekek többsége már 6-9 évesen elkezd tanulni valamilyen idegen nyelvet. A kötelező oktatás keretében egyre több nebuló tanul minimum egy éven át átfedésben két ismeretlen nyelvet.

Meglepő eredményt mutatott viszont a nyelvtanárjelöltekre vonatkozó felmérés. Kiderült: csupán nagyon kevés országban követelmény, hogy a gyakorlatuk egy idejét külföldön, célnyelvi területen töltsenek el. A nyelvtanárok kicsit több mint 50%-a állította, hogy legalább egy hónapot töltött olyan országban, ahol az általa tanított nyelvet beszélik.

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenytanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr445477676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása