sze
29

Úgy érzed, hogy a nyelvvizsgán nem megfelelően pontoztak, s emiatt nem sikerült? Ne add fel, van helye a fellebbezésednek!

nyelvvizsga papír_1.jpg

Ha szerinted a szóbeli vagy az írásbeli vizsgádat nem jól értékelték, elszámolták a pontjaidat, esetleg jogszabályt sértett a nyelvvizsgaközpont (nem úgy zajlott az a vizsga, ahogy előzetesen tájékoztattak róla), az eredmény közlésétől fogva 15 napod van, hogy felülvizsgálati kérelmet nyújts be a központ vezetőjének.

Újabb 15 napon belül döntenek is a kérelmedről. Ha továbbra sem értesz egyet az eredménnyel, az Oktatási Hivatalhoz kell fordulnod. Pontosabban a Hivatalnak címzed a levelet, de a vizsgaközponthoz adod be a panaszt. Fontos tudni, hogy ekkor már csak jogszabálysértésre vagy számolási hibára vonatkozhat a fellebbezésed.

Ezt a panaszt már az Oktatási Hivatal fogja elbírálni, amit ha elfogadnak, a jogerős döntés közlése utáni 15 napon belül a nyelvvizsga-bizonyítvány boldog tulajdonosa lehetsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenytanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr455540007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása