dec
6

Nagyon fáradt vagy, de holnap egy fontos megmérettetés vár rád? Elindult a vizsgaidőszak, s éjt nappallá téve tanulsz, hogy jók legyenek a jegyeid, s kapj ösztöndíjat? Ilyenkor sokan fordulunk stimuláns szerekhez. Egyrészt, hogy ébren tudjunk maradni, másrészt, hogy jobban fogjon az agyunk.

tea.jpg

Eleinte még csak kávét és teát iszunk nagy mennyiségben a fáradtság ellen, majd jönnek az energiaitalok. Általános iskolában általában csupán ennyiről van szó, persze a legtöbb szülő nem nézi jól a sok kávé vagy energiafogyasztást, s igazuk van, nem is egészségesek.

A középiskolában már egyre többször kerülnek elő tanulást serkentő szerek is, amelyeket a drogériákban és a patikákban is lehet kapni. Ilyenek a ginszeng, a guarana vagy az efedre. Korábban ezeket kivonták a forgalomból, mert a használatuk sokszor ugyanolyan káros lehet, mintha illegális kábítószereket használnának a fiatalok. A túladagolásuk kifejezetten veszélyes.

Az egyik legnépszerűbb legális stimuláns szer a Béres Guaravit, amely javítja a szervezet vitalitását és növeli a koncentrálóképességet. Ennél egy fokkal komolyabb szer a Naturland terméke, a Reergin, valamint a Plussznak a Koffein pezsgőtablettája. Becsapósak, mert kezdetben felpörgetnek, s nem sokkal utána már többre vágyik a szervezet. A Naturland koffeintablettája egy még erősebb szer, a következő szint pedig már a tiltott drogoké, amelyek akár hirtelen halált is okozhatnak a gyors testhőmérséklet-emelkedés miatt.

Ajánlott tehát inkább zöld teát fogyasztani, ami sokkal egészségesebb a kávénál és az energiaitaloknál, ráadásul sokkal tovább tart a hatása is. Fontos még, hogy a vizsgaidőszak alatt se feledkezz meg a fizikai aktivitástól. Egy óra mozgástól felfrissülsz, s újult erővel állhatsz neki a tanulásnak!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenytanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr585676640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása