aug
6

30-50%-kal keresnek többet azok, akik az országuk átlagánál jobban beszélnek angolul, még akkor is, ha teljesen ugyanolyan a képesítésük.

angol tanuló.jpg

54 ország lakosságának angoltudását mérte fel egy 2012-es nemzetközi kutatás, a tesztet 1,7 millió felnőtt részvételével. A teszten Magyarország a 8. helyen végzett, amellyel 12 helyett lépett előre 2009-hez képest. Az első hét helyen a következő országok szerepeltek: Svédország, Dánia, Hollandia, Finnország, Norvégia, Belgium és Ausztria.

A kutatások szerint a késő gyermekkortól kezdve fokozatosan romlik a nyelvtanulási képességünk. A 8-12 éves gyerekek 3-5 év alatt tanulnak meg folyékonyan beszélni angolul, 4-7 év alatt pedig anyanyelvi szintté válik a tudásuk. A kétnyelvű tinik és felnőttek jobban boldogulnak, mert könnyebben váltanak a feladatok között, és szellemi rugalmasságuk is magasabb.

A magyar frissdiplomások nagy része jól boldogul az angol nyelvvel. Egy 2011-es felmérés szerint a megkérdezettek 91 százaléka minimum alapfokon beszél angolul.

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenytanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr695447272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása